Home Hardloopschoenen On Running hardloopschoenen: een compleet nieuwe loopervaring

  On Running hardloopschoenen: een compleet nieuwe loopervaring

  130278
  0
  De Cloudracer; één van de On Running hardloopschoenen

  Bijna iedere hardloper (her)kent deze situatie wel: de hardloopschoenen zijn eigenlijk aan vervanging toe maar ze lopen nog zo lekker. Mocht er dan besloten worden om toch te gaan voor een nieuwe hardloopschoen dan doet de volgende vraag zich op: gaan we dezelfde schoen (maar dan dus nieuw) of gaan we voor een compleet andere schoen? Voor veel hardlopers is dit een lastige keuze; en dat is in onze ogen ook niet gek! Hardlopen zonder goede schoenen is als golf zonder club; compleet nutteloos! Aan de oude schoenen is men vaak gewend geraakt. Niet te vergeten dat de schoen zich is ook gaan aanpassen aan de (loop)pass van de hardloper (met alle bijkomstigheden). Denk hierbij bijvoorbeeld aan pronatie. De oplossing voor mij? On Running hardloopschoenen!

  Afgelopen jaar heb ik voor deze beslissing gestaan. Op dat moment kwam ik net terug van een blessure en was ik opzoek naar een nieuwe schoen.

  Ikzelf was geïnteresseerd in triatlon en zag dat daar veel geëxperimenteerd werd met nieuw schoeisel. Zo ook de (oud) wereldkampioen Frederik van Lierde. Bij het bekijken van z’n facebookpagina zag ik het merk “On” voorbij komen. Bij het bekijken van de pagina zag ik hoever de technologie van de “On” schoenen ver was in vergelijking met traditionele merken als Nike en Asics. Lees in deze blogpost alles over On Running hardloopschoenen.

  Een neutrale hardloopschoen: de On Cloudsurfer

  De eerste On Running hardloopschoenen die ik heb aangeschaft waren de Cloudsurfers. Mijn fysiotherapeut vertelde mij dat ik redelijk wat proneer. De hardloopschoen moet mij dan ook de mogelijkheid geven om mij te laten proneren (veelal geeft men het advies om dan juist voor anti-pronatie te gaan).

  Ikzelf geloof heilig in het feit dat je naar je eigen lichaam moet luisteren en deze moet “ondersteunen” i.p.v. “tegenwerken” met een zogeheten anti-pronatie hardloopschoen.

  De On Cloudsurfer doet precies dat. Het is een neutrale schoen die – vanwege de clouds – geen restricties oplegt m.b.t. proneren. En gelijk vanaf het eerste moment dat ik mijn On Cloudsurfers aantrok was ik verkocht: de pasvorm is subliem. De schoen vormt zich prima om de voet, biedt stabiliteit en heeft voldoende demping. De cloudsurfer is het eerste “vlaggenschip” van de On Running hardloopschoenen collectie.

  Mijn tweede paar On Running hardloopschoenen: de On Cloudracer

  De duurlopen en de trainingen werkte ik af op mijn On Cloudsurfer. Voor de wedstrijden was ik opzoek naar een wat lichtere hardloopschoen maar deze moest wel hetzelfde gevoel geven als de On Cloudsurfer. Na een zoektocht kwam ik uit bij de Cloudracer.

  Deze ultralichte On Running hardloopschoen geeft dezelfde flexibiliteit als de Cloudsufer maar is – zo voelt het voor mij dan – een héél stuk lichter. De wedstrijden die ik gelopen heb liep ik op de Cloudracer. De hardloopschoen dempt prima voor een race-hardloopschoen én is haast niet te voelen aan de voet. Vanwege het vederlichte gewicht lijkt het alsof je barefoot loopt (maar dan zonder de vervelende kwetsuren die je oploopt bij een abrupt overgang op barefoot-running).

  LAAT EEN REACTIE ACHTER