Home Geen categorie Beginnen met hardlopen wanneer je fibromyalgie hebt

Beginnen met hardlopen wanneer je fibromyalgie hebt

504
0
Beginnen met hardlopen als je fibromyalgie hebt

Beginnen met hardlopen wanneer je fibromyalgie hebt

Mensen met fibromyalgie kunnen niet net zoals andere mensen hardlopen, mensen met fibromyalgie hebben een continue pijn. Fibromyalgie is een pijnsyndroom waarbij patiënten continue spierpijn hebben, vermoeid en stijf zijn.

Hardlopen als fibromyalgie patiënt?

Je zou denken dat fibromyalgie patiënten niet kunnen sporten omdat ze continue spierpijn hebben. Het tegendeel is waar, natuurlijk kunnen fibromyalgie patiënten geen marathons lopen, maar er zijn genoeg sporten die wel uitgeoefend kunnen worden.

Wil je hardlopen als fibromyalgie patiënt?

Dan zal je het rustig moeten opbouwen door iedere dag te starten met het maken van een wandeling van circa 30 minuten. Je belast daarmee weinig spieren, en bouwt energie en kracht op. Ook yoga is een goede oefening om uit te voeren voor fibromyalgie patiënten.

Tips waar je op moet letten als je gaat hardlopen

Naast het rustig opbouwen moet je ook letten op onder andere je voedingspatroon, leef je niet gezond dan zal je van zelfsprekend minder fit zijn dan wanneer je wel gezond eet. Ook kunnen supplementen bijdragen aan een beter leven met fibromyalgie.

Magnesium is bijvoorbeeld een supplement waar je lichaam standaard niet genoeg van heeft, het helpt bijvoorbeeld je spieren te ontspannen en het bevordert je nachtrust. Verdere supplementen die je kunt nemen zijn visolie en vitamine D. Voor je overweegt om supplementen te gaan gebruiken dien je dit wel met je huisarts of behandelend arts te overleggen.

En een tip waar het in dit artikel om draait is sporten, veel patiënten die aan lichaamsbeweging doen worden fitter wanneer ze gaan sporten. Sporten die goede resultaten geven en die je veilig kunt doen zijn: zwemmen, wandelen, aerobics, yoga en natuurlijk hardlopen.

Veel mensen die fibromyalgie hebben leiden gewoon een normaal leven maar wel met mate. Sterker nog, mensen die de diagnose hebben gekregen en denken dat ze niets meer konden doen en uiteindelijk toch zijn gaan sporten zijn fitter dan ooit. Waar wacht je dus nog op?

LAAT EEN REACTIE ACHTER