Home beginners Tips om te beginnen met hardlopen – 10 tips

Tips om te beginnen met hardlopen – 10 tips

5032
0

Ben je begonnen of ga je beginnen met hardlopen, dan kan je wellicht wel wat onze hulp gebruiken! Heb je jezelf het volgende wel eens afgevraagd?

“Hoe komt het dat sommige hardlopers al jaren hardlopen zonder blessures of motivatieproblemen?”

Het antwoord op die vraag is simpel: Een gedegen opbouw van de intensiteit van trainingen, een goede (hardloop)uitrusting en een gedegen (loop)techniek! Als je aandacht besteed aan deze 3 punten dan zal je voor een lange periode veel plezier kunnen hebben beleven aan het hardlopen. Alle begin is moeilijk en dat geldt al helemaal voor het beginnen met hardlopen. We willen vaak te snel té veel. De eerste hardlooptrainingen zullen pittig zijn. Maar dat maakt het hardlopen juist zo mooi: iedereen kan op zijn/haar eigen intensiteit beginnen met hardlopen. Hardlopen is niet alleen leuk, het is gezond en is ontspannend.

Bedenk waarom jij wilt beginnen met lopen

Voordat je begint met hardlopen is zaak om eens goed te gaan kijken waarom je daadwerkelijk wilt gaan beginnen met hardlopen. Wil jij beginnen met hardlopen vanwege één van onderstaande redenen?

  • Wil je je conditie verbeteren?
  • Wil je gaan afvallen?
  • Wil je in wedstrijdverband tijden lopen?
  • Wil je jezelf aansluiten bij een loopgroep voor de sociale contacten?
  • Wil je sterker worden?
  • etc..

Dan is de kans groot dat je daadwerkelijk gaat beginnen met hardlopen. Door de achterliggende gedachte te bepalen heb je als het ware een stok achter de deur. Mocht je op een moeilijk punt komen (en geloof me maar: iedereen krijgt het een keer lastig) dan kan je terugvallen op deze achterliggende gedachte.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER