Home Geen categorie Verleng jou hardlooptraining, doe het met muziek!

Verleng jou hardlooptraining, doe het met muziek!

46
0

Hardlopen. Je doet het buiten op straat of binnen op een loopband. Waar je je hardlooptraining ook doet, doe het met jouw favoriete muziek! Hardlopen met muziek maakt jouw saaie, monotone duurloop een stuk aangenamer! 

 

Waarom hardlopen met muziek?

Hardlopen is een duursport, dit houdt in dat je een langere training aan zou moeten houden om een positief effect te hebben op je conditie. Bovendien zou je, wanneer je je conditie wilt verbeteren, je hardlooptraining telkens een stukje moeten verlengen. Dit vraagt veel van je uithoudingsvermogen, maar ook een zekere mate van discipline om door te zetten. Muziek kan je hierbij helpen!

 

Want hoe zou je jouw hardlooptraining dan precies kunnen verlengen? Verzet je de timer op je smartphone telkens met vijf minuten en wacht je dan ongeduldig af tot je weer van die loopband af mag? Of neem je je voorafgaand aan je haardlooptraining voor om deze keer écht die ene straat erbij te pakken? Erg motiverende of leuke opties zijn dat volgens ons niet.

 

Wellicht dat muziek jouw stok achter de deur kan zijn!

Je hebt ongetwijfeld een bepaald genre muziek waar je graag naar luistert. Neem deze muziek als uitgangspunt voor jou hardlooptraining. Je hardlooptraining zou je dan als volgt kunnen vormgeven:

 

Stap 1.

Selecteer een aantal muzieknummers waar je graag naar luistert en zet deze in een afspeellijst. Dit kan bijvoorbeeld op je smartphone met behulp van een muziekapp zoals Spotify, maar ook op de standaard muziekspeler van je smartphone. Start met het aantal minuten muziek in jouw afspeellijst waarvan jij overtuigd bent dat je uit zou kunnen houden.

 

Stap 2.

Verleng na iedere hardlooptraining jou afspeellijst met een paar nieuwe nummers en train daarmee op een leuke manier jou conditie!

 

Stap 3.

Trek je hardloopschoenen aan, doe je oortjes in en ga naar buiten of stap op de loopband!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER